Životopis

Rođen sam 1977. godine u Varaždinu gdje i živim. Djetinjstvo, te školske i studentske dane provodim u Svetom Đurđu i Ludbregu. Osnovnu školu sam završio u Ludbregu, gimnaziju u Varaždinu (dva razreda) i Koprivnici.

OBRAZOVANJE

Diplomirao sam na dva fakulteta – ekonomiju poduzetništva na Veleučilištu Vern (bacc.oec.), te novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti (dipl.nov.), oboje u Zagrebu. Poslijediplomski specijalistički studij (tzv. specijalistički magisterij) završio sam na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, smjer Menadžment poslovnih sustava, stekavši titulu sveučilišnog specijalista ekonomije (univ.spec.oec.). Uz bogato formalno obrazovanje završio sam i brojna stručna usavršavanja od kojih vrijedi izdvojiti program Londonske škole za odnose s javnošću (LSPR), i program Političke akademije njemačke zaklade Friedrich Ebert Stiftung i Zaklade Novo društvo. Govorim engleski jezik.

POSLOVNO ISKUSTVO

Poslovnu karijeru započeo sam u Podravki d.d., Koprivnica u kojoj sam vrlo brzo prošao put od pripravnika do pomoćnika direktora Sektora za korporativne komunikacije. Iz Podravke prelazim u METRO Cash&Carry gdje sam bio direktor Korporativnih komunikacija za jugoistočnu Europu. Iz osobnih razloga vratio se u Ludbreg i radio kao direktor prodaje i marketinga ludbreške tvrtke Dulex, te izvršni direktor tvrtke Sizim iz Velikog Otoka. Također, radio sam i kao savjetnik predsjednika Uprave tvrtke TEAM d.d. iz Čakovca. Kao student bio sam novinar dopisnik Večernjeg lista s područja ludbreške regije.

Paralelno s poslovnom i političkom karijerom radim i kao profesor – predavač na području odnosa s javnošću.  Od 2014. godine izabran sam u nastavno zvanje predavača veleučilišta i visokih škola s područja društvenih znanosti, polja informacijskih i komunikacijskih znanosti, grane odnosa s javnošću. Duži niz godina predajem na Veleučilištu Vern, smjer 'Upravljanje poslovnim komunikacijama' na kolegiju Interna komunikacija i povremeno na Poslovnom učilištu Filaks gdje predajem module Interna komunikacija, Krizna komunikacija i Politička situacija. Uz to, certificirani sam predavač Londonske škole za odnose s javnošću gdje sam i bio predavač nekoliko godina u hrvatskoj podružnici. Bio sam predavač na 8. PRO PR kongresu profesionalaca u odnosima s javnošću s područja jugoistočne Europe. Dvostruki sam dobitnik nagrade dekana Veleučilišta Vern za najboljeg studenta.

POLITIČKO ISKUSTVO

Od 2013. godine potpredsjednik sam Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije, a prije toga sam bio član Predsjedništva županijskog SDP-a u jednom mandatu. Član sam Savjeta veleučilišta VERN'.  Od 2012. godine odlukom Vlade RH imenovan sam u Nadzorni odbor Croatia banke d.d., Zagreb, iz koje se povlačim nakon što sam na lokalnim izborima 2. lipnja 2013. godine izabran za zamjenika župana Varaždinske županije. Na 13. Konvenciji SDP-a Hrvatske izabran sam za člana Glavnog odbora SDP-a Hrvatske.

Kao zamjenik župana koji pokriva tzv. društvene djelatnosti uz redovni posao po funkciji sam i predsjednik Vijeća za prevenciju Varaždinske županije, načelnik županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje, predsjednik županijskog Povjerenstva za rješavanje pitanja Roma te zamjenik predsjednika Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga u županiji. Odlukom Županijske skupštine od 2014. godine imenovan sam upraviteljem Zaklade za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“.

OBITELJ

Otac sam dvoje djece – sin Niko je rođen 2007.godine, a kćer Tena 2010. Obožavam sport, posebice nogomet i rukomet koji sam dvadesetak godina aktivno igrao u klubovima u Varaždinu, Koprivnici i Ludbregu.

MOJE ŠKOLOVANJE

 

vern
foi
lspr
fes
fpz

 

Prikaz obrazovnih institucija koje su utjecale na oblikovanje moje profesionalne karijere te koje su na neki način odredile moj životni i profesionalni put. Dobivena znanja i vještine koristio sam na najbolji mogući način, što kroz poslovne sustave u kojima sam radio, a kasnije, za korist i na dobrobit široj zajednici.

O MENI

Politika nije moj jedini izbor ali se bavim njome jer želim utjecati i biti aktivni sudionik društvenih procesa i na taj način pokušati pomoći dobrobiti moje djece, moje obitelji, i svih građanki i građana našeg grada, naše županije i naše države.

Moj svjetonazor je socijaldemokracija, opcija koja traži slobodu, pravdu i jednakost za svakog pojedinca i štiti pravo svakog čovjeka, neovisno o bilo kojem njegovom opredjeljenju. Čovjek sam širokih vidika, pun poštovanja i razumijevanja prema svakome, ali uvijek s vlastitim stavom.

MOJA VIZIJA

Želim biti političar koji dolazi iz naroda, i u narodu je svakodnevno, jednostavan, pristupačan i uvijek spreman na pomoć svakom čovjeku.

Želim biti političar koji okuplja a ne razdvaja, i čovjek koji na čelu kvalitetnog tima SDP-a može ponuditi Varaždinu bolje sutra.

KONTAKT PODACI

telefon+385 (0)42 213 165
 

emailinfo@alenkisic.eu
varazdin@sdp.hr

adresaTrakošćanska 24
42 000 Varaždin