Utorak, 28 Ožujak 2017

Priopćenje za medije

Nakon današnje konferencije za medije, koju je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina g. Damir Habijan održao na vodocrpilištu Vinokovščak, izražavamo čuđenje zbog njegove neinformiranosti i načina na koji je prozvao HDZ-ovog ministra obrane Damira Krstičevića. Zemljište uz vodocrpilište, a na kojem se nalazi divlje odlagalište, je, naime, u vlasništvu MORH-a i on je zakonski odgovoran za njegovo održavanje. Osuđujemo nesavjesnost onih koji odlažu otpad uz vodocrpilište, ali isto tako osuđujemo vlasnika tog zemljišta, u ovom slučaju MORH.

- Naravno da izražavam zabrinutost zbog situacije, koja nije nova nego se nažalost smeće tamo odlaže već godinama. Jasno da građane ne treba zanimati tko je vlasnik, nego kad i kako će se problem riješiti. Netko za to mora i odgovarati, ali zasigurno ću učiniti sve da se problem riješi nakon 21. svibnja kad postanem gradonačelnik. Međusobne prozivke ne vode dobrome, a HDZ-u je već postala loša praksa da građanima ne nude rješenja već samo upućuju kritike nebi li prisvojili naklonost – ističe Alen Kišić, kandidat za gradonačelnika Koalicije SDP-a, HNS-a, HSS-a, HSU-a i Hrvatskih laburista.

Varkom redovito kontrolira kvalitetu vode te opasnosti za građane nema, ali slažemo se da problem treba riješiti, te ovim putem apeliramo na MORH, budući da to već nije učinio gospodin Habijan, da što hitnije reagiraju kao vlasnici zemljišta kako bi se otpad što prije uklonio. Zanimljivo je da je prije samo nekoliko dana, točnije prošlog petka, ministar Damir Krstičević obišao vojarnu u Optujskoj, koja se nalazi u blizini spomenutog vodocrpilišta. Pitanje je zašto članovi HDZ-a koji danas izražavaju svoju zabrinutost, tog istog ministra nisu odveli i na odlagalište za koje je direktno odgovorno njegovo ministarstvo?!

Valja napomenuti i kako je nedavno saborski Klub zastupnika HNS-a i HSU-a predložio izmjene Zakona o državnoj imovini, gdje je uz ostalo i prijedlog da upravljanje nad državnom imovinom preuzmu JLS-ovi, u ovom slučaju Grad Varaždin. No, Vlada prijedlog nije dočekala s odobravanjem. Prema svemu sudeći, Vlada HDZ-a i MOST-a je nekoordinirana, a njihovi ljudi na terenu su neinformirani, a uz to očito je da nemaju nikakvog utjecaja. Razumijemo želju g. Habijana za promocijom, ali molimo da ubuduće točnije informira javnost i kontaktira odgovornog, dakle u ovom slučaju MORH i ministra Krstičevića. Tim više što je ministar Krstičević na primjeru vojarne u Optujskoj već dokazao volju da pomogne Gradu Varaždinu. Ovako se čini da je cilj promocija, a ne istinsko rješavanje problema za koji je MORH prava adresa.

Kandidat za gradonačelnika Alen Kišić
Kandidati za zamjenike Vesna Dušak i Nikola Plavec
Izborni stožer Alena Kišića

Pročitano puta: 35 Zadnja promjena: Utorak, 28 Ožujak 2017

MOJE ŠKOLOVANJE

 

vern
foi
lspr
fes
fpz

 

Prikaz obrazovnih institucija koje su utjecale na oblikovanje moje profesionalne karijere te koje su na neki način odredile moj životni i profesionalni put. Dobivena znanja i vještine koristio sam na najbolji mogući način, što kroz poslovne sustave u kojima sam radio, a kasnije, za korist i na dobrobit široj zajednici.

O MENI

Politika nije moj jedini izbor ali se bavim njome jer želim utjecati i biti aktivni sudionik društvenih procesa i na taj način pokušati pomoći dobrobiti moje djece, moje obitelji, i svih građanki i građana našeg grada, naše županije i naše države.

Moj svjetonazor je socijaldemokracija, opcija koja traži slobodu, pravdu i jednakost za svakog pojedinca i štiti pravo svakog čovjeka, neovisno o bilo kojem njegovom opredjeljenju. Čovjek sam širokih vidika, pun poštovanja i razumijevanja prema svakome, ali uvijek s vlastitim stavom.

MOJA VIZIJA

Želim biti političar koji dolazi iz naroda, i u narodu je svakodnevno, jednostavan, pristupačan i uvijek spreman na pomoć svakom čovjeku.

Želim biti političar koji okuplja a ne razdvaja, i čovjek koji na čelu kvalitetnog tima SDP-a može ponuditi Varaždinu bolje sutra.

KONTAKT PODACI

telefon+385 (0)42 213 165
 

emailinfo@alenkisic.eu
varazdin@sdp.hr

adresaTrakošćanska 24
42 000 Varaždin