Četvrtak, 02 Ožujak 2017

Svečana sjednica i smotra JVP Varaždin

Odlukom Vlade Republike Hrvatske iz 1992. godine Međunarodni dan civilne zaštite, koji se tradicionalno obilježava 1. ožujka, postao je i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj. Od prvoga siječnja 2005. godine civilna zaštita djeluje u sastavu Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a tim danom i u jedinicama lokalne i područne samouprave.

 

U prostorijama 1. Hrvatskog vatrogasnog zbora u Varaždinu održana je svečana sjednica na kojoj je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije i zamjenik župana Alen Kišić kazao kako je 2016. godina bila daleko najmirnija, nije bilo većih problema ni potreba za intervencija za sustavom civilne zaštite.

– Svi vi u vašim ustanovama i institucijama uvijek ste bili spremni pomoći i uzimajući u obzir sve logističke probleme, mislim da je spremnost, volja i kvaliteta ljudi koji mogu djelovati u kriznim situacijama u našoj županiji na najvišoj razini. Mogu vam svima samo zahvaliti na suradnji u ove četiri godine u kojima smo radili kvalitetno, a nadam se da će se u slijedećem mandatu riješiti prostori žurnih službi na jednoj lokaciji što bi poboljšalo spremnost tih službi – rekao je Kišić.

U nastavku svečane sjednice prikazan je kratak film o sustavu za upravljanje u kriznim situacijama nove generacije, što je ujedno pilot-projekt u kojem je Varaždinska županija jedan od partnera zajedno s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, NATO savezom, MIT Lincoln Laboratoryjem i Domovinskom sigurnošću, a sve u okviru programa Znanost za mir i sigurnost.

Stožer civilne zaštite Varaždinske županije dodijelio je Zahvalnicu za suradnju i pomoć u razvoju sustavu civilne zaštite pročelniku HGSS stanice Varaždin Alenu Rinkovcu. Pročelnik je istaknuo kako stanica broji 18 članova, imala je u prošloj godini šest intervencija, većinom na području planine Ivanšćice, organizirala je alpinističku i speleološku školu, puno radi na preventivi i redovitom usavršavanju članova kako bi svi stekli status gorskog spašavatelja.

Nakon svečane sjednice, održana je smotra Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina.

 

Pročitano puta: 44 Zadnja promjena: Ponedjeljak, 03 Travanj 2017

MOJE ŠKOLOVANJE

 

vern
foi
lspr
fes
fpz

 

Prikaz obrazovnih institucija koje su utjecale na oblikovanje moje profesionalne karijere te koje su na neki način odredile moj životni i profesionalni put. Dobivena znanja i vještine koristio sam na najbolji mogući način, što kroz poslovne sustave u kojima sam radio, a kasnije, za korist i na dobrobit široj zajednici.

O MENI

Politika nije moj jedini izbor ali se bavim njome jer želim utjecati i biti aktivni sudionik društvenih procesa i na taj način pokušati pomoći dobrobiti moje djece, moje obitelji, i svih građanki i građana našeg grada, naše županije i naše države.

Moj svjetonazor je socijaldemokracija, opcija koja traži slobodu, pravdu i jednakost za svakog pojedinca i štiti pravo svakog čovjeka, neovisno o bilo kojem njegovom opredjeljenju. Čovjek sam širokih vidika, pun poštovanja i razumijevanja prema svakome, ali uvijek s vlastitim stavom.

MOJA VIZIJA

Želim biti političar koji dolazi iz naroda, i u narodu je svakodnevno, jednostavan, pristupačan i uvijek spreman na pomoć svakom čovjeku.

Želim biti političar koji okuplja a ne razdvaja, i čovjek koji na čelu kvalitetnog tima SDP-a može ponuditi Varaždinu bolje sutra.

KONTAKT PODACI

telefon+385 (0)42 213 165
 

emailinfo@alenkisic.eu
varazdin@sdp.hr

adresaTrakošćanska 24
42 000 Varaždin