Četvrtak, 11 Svibanj 2017

Nina Begičević Ređep: ''Podržavam Alena Kišića jer je dokazao da želi Varaždin učiniti gradom studenata i obrazovanja''

Prof. dr.sc  Nina Begičević Ređep, prodekanica FOI-a  i profesorica na ovom fakultetu, nalazi se na listi  koalicije SDP-HNS-HSS-HSU za Gradsko vijeće grada Varaždina. Da Alen Kišić ozbiljno računa na njenu podršku u provedbi programa obrazovanja u gradu Varaždinu, rekao je i on sam na nedavno održanoj konferenciji za medije.

"Nina Begičević Ređep nije samo kandidatkinja na listi za Gradsko vijeće. Računam na njenu pomoć u provedbi našeg programa za visokoškolsko obrazovanje u vidu savjetovanja, jer smatram da kvalitetni i stručni ljudi poput Nine, mogu iznimno mnogo doprinijeti Varaždinu" – rekao je Kišić.

Nina Begičević Ređep, prodekanica FOI-a, istaknula je da je cilj omogućiti da djeca nakon završetka srednje škole ostanu studirati u Varaždinu, ali i pronađu posao. Mogućnost za to vidi prije svega u otvaranju novih studijskih programa u području STEM-a, te usklađivanje programa studiranja sa potrebama tržišta rada.

"U Varaždin je potrebno privući i studente izvan Varaždina, a to možemo podizanjem studentskog standarda…poticati deficitarna zanimanja, otvarati nove studijske programe i revidirati postojeće. Važno je početi koristiti EU fondove, koji su do sada vrlo malo iskorišteni, što je poznat podatak, a grad Varaždin je u tome pri samom dnu. To moramo promijeniti. Potrebni su prostorni kapaciteti, moramo dati punu podršku izgradnji nove zgrade FOI-a, jer studenti nemaju mogućnosti za nikakve sadržaje. Sveučilište Sjever također treba nove prostore i u tome ćemo dati punu podršku. Naš cilj je povući 30 milijuna eura iz EU Fondova upravo za osiguranje navedenog i to ćemo napraviti. Za to ćemo restrukturirati naše agencije kako bi pomogle institucijama u tome. To se da i treba učiniti." – istaknula je Begičević.

Kišića podržava, jer kako kaže, kroz dosadašnju suradnju pokazao je da želi Varaždin učiniti gradom visokog obrazovanja i podići studentski standard upravo kroz ovaj program obrazovanja koji su zajedno pripremili. "Spremna sam Alenu Kišiću, kao budućem gradonačelniku, pomoći u nastojanju da naš Varaždin učinimo sveučilišnim gradom u koji će studenti izvan Varaždina rado dolaziti, a naši Varaždinci ostajati u njemu. Znam da to zajedno možemo ostvariti" – izjavila je Begičević Ređep.

Objavljeno: 11.05.2017., evarazdin.hr

Pročitano puta: 102 Zadnja promjena: Četvrtak, 11 Svibanj 2017

MOJE ŠKOLOVANJE

 

vern
foi
lspr
fes
fpz

 

Prikaz obrazovnih institucija koje su utjecale na oblikovanje moje profesionalne karijere te koje su na neki način odredile moj životni i profesionalni put. Dobivena znanja i vještine koristio sam na najbolji mogući način, što kroz poslovne sustave u kojima sam radio, a kasnije, za korist i na dobrobit široj zajednici.

O MENI

Politika nije moj jedini izbor ali se bavim njome jer želim utjecati i biti aktivni sudionik društvenih procesa i na taj način pokušati pomoći dobrobiti moje djece, moje obitelji, i svih građanki i građana našeg grada, naše županije i naše države.

Moj svjetonazor je socijaldemokracija, opcija koja traži slobodu, pravdu i jednakost za svakog pojedinca i štiti pravo svakog čovjeka, neovisno o bilo kojem njegovom opredjeljenju. Čovjek sam širokih vidika, pun poštovanja i razumijevanja prema svakome, ali uvijek s vlastitim stavom.

MOJA VIZIJA

Želim biti političar koji dolazi iz naroda, i u narodu je svakodnevno, jednostavan, pristupačan i uvijek spreman na pomoć svakom čovjeku.

Želim biti političar koji okuplja a ne razdvaja, i čovjek koji na čelu kvalitetnog tima SDP-a može ponuditi Varaždinu bolje sutra.

KONTAKT PODACI

telefon+385 (0)42 213 165
 

emailinfo@alenkisic.eu
varazdin@sdp.hr

adresaTrakošćanska 24
42 000 Varaždin