Utorak, 09 Svibanj 2017

Alen Kišić - Od baroka do turističkog skoka

Varaždin nazivaju i „Mali Beč“ i to ne bez razloga. Bogata kulturna povijest i sadašnjost tog baroknog bisera oduševljava sve koji bar jednom prošeću ulicama Varaždina. Veliki kulturni i turistički potencijal Varaždina u svojem je programu prepoznao i Alen Kišić, kandidat za gradonačelnika Varaždina koalicije SDP/HNS/HSS/HSU/Laburisti.

Nešto nedostaje

Barokne večeri i Špancirfest, sjajne su priredbe koje u nekadašnju hrvatsku prijestolnicu privlače brojne turiste, no, svi se slažu, nešto još nedostaje. A to su turistički sadržaji koji bi posjetitelje mogli zadržati u Varaždinu barem nekoliko dana. Imamo poznatih kulturnih institucija u kojima rade vrijedni ljudi koji bi mogli biti nositelji kulturne renesanse u Varaždinu.

Kišić će oživjeti jezgru

Kišić namjerava oživiti i gradsku jezgru: napraviti muzej na otvorenom „Varaždinsku kuću“, spajanjem dvije ulice kako bi se predstavio urbani život nekadašnjeg Varaždina. Sinagogu će obnoviti,  a Palača Patačić će postat ekskluzivni prostor za sva važnija događanja u gradu.

Mini - planetarij                                 

Novost je i gradski mini – planetarij koji bio prava atrakcija za posjetitelje, ali i za astronome amatere. Isto tako, u Gradu će se oformiti Upravni odjel za kulturu kako bi svi gradski  kulturnjaci bili pod „istim krovom“. Glazbenu školu treba po mogućnosti pretvoriti u konzervatorij i to u suradnji s Županijom i ministarstvima kulture i obrazovanja.

Uspješne manifestacije

Grad će u buduće poticati i uspješne manifestacije poput najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj, „Tjedna smijeha“, kojeg organizira Kerekesh Teatar, i koji može postati novi varaždinski kulturni brend.

Kultura kao pokretač

Na taj bi način kultura bila glavni pokretač turističkog razvoja u Varaždinu i pozicionirala bi ovaj prekrasni grad na mjesto koje mu oduvijek pripada - kao središte kulturnog života sjevernog dijela Hrvatske.

Objavljeno: 09.05.2017., evarazdin.hr

Pročitano puta: 107 Zadnja promjena: Srijeda, 10 Svibanj 2017

MOJE ŠKOLOVANJE

 

vern
foi
lspr
fes
fpz

 

Prikaz obrazovnih institucija koje su utjecale na oblikovanje moje profesionalne karijere te koje su na neki način odredile moj životni i profesionalni put. Dobivena znanja i vještine koristio sam na najbolji mogući način, što kroz poslovne sustave u kojima sam radio, a kasnije, za korist i na dobrobit široj zajednici.

O MENI

Politika nije moj jedini izbor ali se bavim njome jer želim utjecati i biti aktivni sudionik društvenih procesa i na taj način pokušati pomoći dobrobiti moje djece, moje obitelji, i svih građanki i građana našeg grada, naše županije i naše države.

Moj svjetonazor je socijaldemokracija, opcija koja traži slobodu, pravdu i jednakost za svakog pojedinca i štiti pravo svakog čovjeka, neovisno o bilo kojem njegovom opredjeljenju. Čovjek sam širokih vidika, pun poštovanja i razumijevanja prema svakome, ali uvijek s vlastitim stavom.

MOJA VIZIJA

Želim biti političar koji dolazi iz naroda, i u narodu je svakodnevno, jednostavan, pristupačan i uvijek spreman na pomoć svakom čovjeku.

Želim biti političar koji okuplja a ne razdvaja, i čovjek koji na čelu kvalitetnog tima SDP-a može ponuditi Varaždinu bolje sutra.

KONTAKT PODACI

telefon+385 (0)42 213 165
 

emailinfo@alenkisic.eu
varazdin@sdp.hr

adresaTrakošćanska 24
42 000 Varaždin