Ponedjeljak, 01 Svibanj 2017

PRVOMAJSKA PORUKA Bernardić na Dravi: "Na prvom mjestu su ljudi, a ne interesi"

Proslavu Praznika rada na Dravskom izletištu i ove je godine organizirao gradski SDP. Osim podjele besplatnog graha i popratnog programa, građanima su tamo u 13 sati prvosvibanjsku čestitku uputili SDP-ovac Alen Kišić, koji je u utrci za varaždinskog gradonačelnika, i 'šef' SDP-a na nacionalnoj razini Davor Bernardić.

- Ovaj dan SDP obilježava punih 28 godina i nikad nije imalo veze s izborima, iako je sad takvo vrijeme. Ipak, često me pitaju kakav Varaždin želiš, s obzirom da želiš biti na čelu grada? Moj odgovor je uvijek isti: Želim da Varaždin bude grad sretnih i zadovoljnih ljudi, koji će s ponosom isticati da žive ovdje - kazao je na početku Kišić i nastavio:

- Naš će zadatak biti vratiti ponos Varaždinu, da bude grad u kojem djeca odlaze sa zadovoljstvom u škole i vrtiće, a radnici na posao jer znaju da će biti pošteno plaćeni za svoj rad - upravo to je ključna poruka i naš zadatak. Želim vam sretan Praznik rada! - kazao je.

Bernardić je Varaždince nazvao 'dobrim, dragim i vrijednim ljudima sjevera Hrvatske'.

- Ponosan sam što ovdje mogu vidjeti hrvatski optimizam koji Varaždincima omogućava da ovaj kraj bude bolji i razvijeniji te da Hrvatsku vratimo napokon na put rasta i razvoja - kazao je.

Dodao je i kako su u zadnjih godinu i pol dana prisutni 'svađe i sukobi, gubljenje radnih mjesta i budućnosti'.

- U tom periodu nismo vidjeli uspjeh, osmijeh niti borbu za radnička prava, već borbu za interese i krupni kapital. Ponosan sam što ovdje mogu stajati s ovim ljudima koji će Varaždincima, nakon 21. svibnja, vratiti nadu da ovaj prelijepi grad konačno postane hrvatski 'Salzburg na sjeveru', jer to zaslužuje!

Bernardić je istaknuo i kako će za građane ove zemlje Praznik rada svaki dan biti 'kad minimalna plaća bude barem 60 posto prosječne plaće u Hrvatskoj, kad će svi dobiti plaću na vrijeme, te kad će prekovremeni sati rada biti plaćeni, a sigurnost radnog mjesta ne bude ugrožena'.

- Želim vam sretan Praznik rada, dan koji nas treba podsjetiti kako su na prvom mjestu ljudi, a ne banke i kapital - zaključio je.

Objavljeno: 01.05.2017., varazdinski.rtl.hr

Pročitano puta: 23 Zadnja promjena: Nedjelja, 07 Svibanj 2017

MOJE ŠKOLOVANJE

 

vern
foi
lspr
fes
fpz

 

Prikaz obrazovnih institucija koje su utjecale na oblikovanje moje profesionalne karijere te koje su na neki način odredile moj životni i profesionalni put. Dobivena znanja i vještine koristio sam na najbolji mogući način, što kroz poslovne sustave u kojima sam radio, a kasnije, za korist i na dobrobit široj zajednici.

O MENI

Politika nije moj jedini izbor ali se bavim njome jer želim utjecati i biti aktivni sudionik društvenih procesa i na taj način pokušati pomoći dobrobiti moje djece, moje obitelji, i svih građanki i građana našeg grada, naše županije i naše države.

Moj svjetonazor je socijaldemokracija, opcija koja traži slobodu, pravdu i jednakost za svakog pojedinca i štiti pravo svakog čovjeka, neovisno o bilo kojem njegovom opredjeljenju. Čovjek sam širokih vidika, pun poštovanja i razumijevanja prema svakome, ali uvijek s vlastitim stavom.

MOJA VIZIJA

Želim biti političar koji dolazi iz naroda, i u narodu je svakodnevno, jednostavan, pristupačan i uvijek spreman na pomoć svakom čovjeku.

Želim biti političar koji okuplja a ne razdvaja, i čovjek koji na čelu kvalitetnog tima SDP-a može ponuditi Varaždinu bolje sutra.

KONTAKT PODACI

telefon+385 (0)42 213 165
 

emailinfo@alenkisic.eu
varazdin@sdp.hr

adresaTrakošćanska 24
42 000 Varaždin